پیش از این هم اشاره شد که روزهای دوشنبه ۳ و ۱۷ دی ۱۳۹۷ نشستی دوستانه، طولانی و صریح با تنی چند از فضلای حوزه با عنوان «تجربه زیسته «طلبگی در لباس طلبگی» » تشکیل شد. موضوع این نشست که بنده به دعوت صدیق شفیق حجت الاسلام آقای سیدناصر موسوی در آن شرکت داشتم توضیح در باره چرایی پای‌بندی به پوشیدن همیشگی لباس طلبگی به استناد باورهای شخصی و تجربیات زیسته فردی بود.

متن ویراسته آن چه در این دو نشست ارائه شد، در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ از سوی سایت مباحثات (مجله فکری تحلیلی حوزه و روحانیت) منتشر شده است. این سایت ضمن ارائه فایل پی‌دی‌اف متن کامل مباحث ارائه شده در این نشست، گزارشی برگزیده از آن را هم با عنوان «گزارش نشست تجربه زیسته در لباس طلبگی: لباس طلبگی، حتی در منطقه ممنوعه» با این نشانی منتشر ساخته است.

سی و پنج عنوان فرعی متن کامل گزارش، چنین است:
مقدمه، تأملی در باره مفهوم تجربه زیسته، انگیزه حضور در این جلسه، انگیزه و چگونگی معمم شدن، انتخاب لقب الویری، موضع خانواده در باره لباس طلبگی، دیدگاه مرحوم آیت الله مهدوی کنی در باره تقید همیشگی به لباس طلبگی، جذبه معنوی لحظه معمم شدن و اثرات آن، تجربه شیرین مواجهه صمیمی مردم، موارد غیرمعمم بودن، لباس طلبگی به مثابه دماسنج! ، طلبه به مثابه پزشک خانواده، لباس طلبگی در سفرهای خارجی، وظیفه طلبه برای راه انداختن کار مردم، ضرورت ارجاع به کارشناسان زن، محدودیت‌های لباس طلبگی، اهمیت برخوردهای ایجابی، انس با توده مردم، حساسیت‌ها و باریک‌بینی‌های مردم، لباس طلبگی به مثابه معیار دین، روحانیان به مثابه پرچمداران تحول مثبت در جامعه، ضروت به رسمیت شناختن تنوع در طلبگی، کم رنگ نشدن وظیفه فردی در صورت کم‌کاری نهادهای رسمی، لباس طلبگی در محیط‌های سنی‌نشین، احترام مردم عراق به لباس طلبگی در ایام اربعین، اولویت نداشتن تغییر در شکل ظاهر لباس طلبگی، اهمیت ایفای نقش طلبگی در محیط خانواده، زی طلبگی، ظرافت و دشواری مواجهه با افراد غیرپایبند به ضوابط، تعمیم‌پذیر نبودن تجربه شخصی بنده، ملاحظاتی در باره شرایط کنونی، هزینه‌های لباس طلبگی، آینده لباس طلبگی، سخن آخر، بعد التحریر.

فایل متن کامل منتشر شده از سوی سایت مباحثات پیوست است.

متن کامل طلبگی در لباس طلبگی

پاسخ دهید