دیروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ به همراه هنرمندان طلبه و غیرطلبه شرکت‌کننده در جشنواره هنر و رسانه اشراق بازدیدی از محوطه باستانی هفت تپه و معبد چغازنبیل در اطراف شوش و پل شادُروان، منزل مستوفی، آسیابهای آبی و منزل مرعشی در شوشتر داشتیم.

این باور که مجموعه جاذبه‌های گردشگری هر یک از استان‌های کشور ما به تنهایی با مجموعه جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی تمامی اروپا برابری می‌کند، گاه جای خود را به این احساس می‌دهد که مجموعه جاذبه‌های گردشگری برخی شهرهای ما به تنهایی با جاذبه‌های گردشگری تاریخی و طبیعی سراسر اروپا برابری می‌کند.

محوطه باستانی هفت تپه که هنوز بیش از شصت درصد آن زیر خاک است، چند تپه حفاری شده مربوط به دوران میانه ایلامی مربوط به بقایای یک شهر احتمالا به نام کَبنَک است که به استناد صدها اسکلت کشف شده در سال ۱۳۹۱، در اواخر سده چهاردهم پیش از میلاد به دنبال یک جنگ از بین رفته است.

این تپه‌های حفاری شده دربردارنده بقایای آرامگاه یکی از شاهان و یک گور جمعی و یک کارگاه بزرگ سفال سازی و احتمالا کارگاه ذوب فلزات با کوره‌ای به درازای نه متر و پهنای چهار متر است. حفاری‌های اولیه این محوطه تا سال ۱۳۵۷ به سرپرستی مرحوم دکتز عزت الله نگهبان و حفاری‌های جدید از سال ۱۳۸۰ به سرپرستی آقای دکتر بهزاد مفیدی نصرآبادی از دانشگاه ماینتس/ماینز آلمان بوده است.